Изпълнителният директор на Летище София Владимир Рапонджиев е подал оставка, съобщи

...
Изпълнителният директор на Летище София Владимир Рапонджиев е подал оставка, съобщи
Коментари Харесай

След драмата с таксите шефът на летище София подаде оставка

Изпълнителният шеф на Летище София Владимир Рапонджиев е подал оставка, заяви БНР. Рапонджиев представил персонални претекстове за отдръпването си.

Актът му обаче съответствува със абсурда с поисканото драстично повдигане на таксите за обслужване на интернационалните полети, което би довело и до съществено повишаване на самолетните билети. През октомври на уеб страницата на Летище София се появи документ с подписа на изпълнитeлния диpeĸтop Bлaдимиp Paпoнджиeв, предусещащ съществени промени в цената за 2021 година: да вземем за пример тaĸca " пътниĸ "  пo мeждyнapoднa линия да се усили с над 60% - от 7.27 нa 11.66 eвpo (за дете oт 3.64 нa 5.83 eвpo), а тaĸca " cигypнocт, ĸoятo cъщo ce изчиcлявa нa пътник, да скочи съвсем двойно (с 94.6%). 

Въздушни превозвачи, които търпят големи загуби поради коронакризата, директно заплашиха, че ще закрият линиите си до София. А министърът на превоза Росен Желязков, който се явява  " принципал " на летището, обяви, че е изненадан от хода с таксите. 

Драмата се разиграва в миг, в който летище София се приготвя да премине в частни ръце. Договорът с концесионера " Соф Кънект " категорично планува да не се усилват летищните такси за 10 години напред. Така шефът на столичният аеропорт бе обвинен, че бърза да вдигне цената, преди договорката с новия собственик да влезе в действие.

Преди седмица вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова заяви, че  " Главна дирекция „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ в Министерството на превоза е взела решение равнищата на таксите за самолетните компании да не се трансформират през 2021 година

Все още от Министерството на превоза няма публично известие дали оставката на Рапонджиев е призната. Той е е изпълнителен шеф на летище София от май 2017 година Преди това 7 години е бил шеф на дирекция „ Сигурност “ на летището.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР